Leírás
Mészáros Kadarka Classic
A Kadarka Szekszárdon őshonos fajta, mely megalapozta a borvidék hírnevét. Szekszárd lankás dombjain termesztik ezt a különleges szőlőfajtát, mely a borvidék jellemző kékszőlő fajtája. Ez a fajta tette híressé a szekszárdi borvidéket évszázadokon keresztül, a közelmúltban ennek ellenére kissé háttérbe szorult, azonban napjainkban újra a reneszánszát éli, egyre kedveltebb, keresettebb fajta. Ennek oka az egyediség, mivel csak Magyarországon honos, azon is belül is főleg Szekszárdon. Egyre többen kíváncsiak a fajta egyediségére, szépségére.
A borfogyasztó társadalom mindig újfajta borokat szeretne kóstolni, a kadarka egy jó lehetőség. Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedik.
Jellegzetes szekszárdi kadarka illatában méz és fűszeresség található, ízében a kadarka fajta egyedi ízvilága, telt és meleg, sok fűszerrel, mely kellemes élményt hagy a szájban.
Hosszú utóíz és bársonyosság jellemzi. Nagyon jól fogyasztható baráti beszélgetések alkalmával. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 16-18ºC.