Leírás
Mészáros Bikavér Classic
A Bikavér egy ősi cuvée, Szekszárdi és az Egri borvidéken lehet használni ezt a nevet. A szekszárdi bikavér feltételei, hogy Szekszárdon honos és termesztett kék szőlőből készüljenek, minimum három fajta vörösbor házasításával. Szekszárdon kötelező, hogy minimum 50%-ban kadarka és kékfrankos legyen benne. Előírás, hogy egy évig tölgyfahordós érlelést kapjon. Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5 kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szednek.
Sötét színű, fekete bogyós gyümölcsök és érett illatok jellemzik. Ízvilágát is az érettség és a harmónia jellemzi, bársonyosabb, kerekebb vörös bor.
A szőlő kíméletes feldolgozással készül, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelnek. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 16-18 ºC.